BİTLİS / MERKEZ - Merkez İmam Hatip Ortaokulu

Ock

Okulumuzda sehitlerimiz ve ecdadımız için hatimi şerif okunarak dualarımızı ettik.

Kas

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ NEDENİYLE ÇEDES PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZ BAHÇESİNDE ÇAM VE BADEM FİDANLARI DİKİMİ ÖĞRENCİLERİMİZİN KATKILARIYLA GERÇEKLEŞMİŞTİR.

Ekm

2023-2024 eğitim öğretim yılı Mevlidi Nebi Haftası 2 Ekim pazartesi günü Merkez Ybo ile birlikte kutlandı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimiz  Emre Kocaş tarafından hazırlanan program kapsamında Merkez Ybo ve Merkez İmam Hatip öğrencileri arasında Siyer Bilgi Yarışması yapıldı.Ardından çocuklara yapılan ikramlardan sonra Mevlid-i Nebi programımız başladı. Programa öğrencimiz Ebubekir Eryiğit'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Ardından Merkez Ybo müdürü Nurullah Demir ve öğrencilerimiz Ender İlengiz ve Samet Kayailli ile birlikte mevlit okundu. Şiirler, koro, sinevizyon ve video gösterimi ile program devam etti. Program kapanışında Nurullah Demir  tarafından dua okundu ve program sona erdi.

Haz

OKULUMUZ BU YIL 2.si DÜZENLENEN 2. BİTLİS BETAV KİTAP FUARINA KATILIM GÖSTEREREK,ÖĞRENCİLERİMİZ FUAR ALANINDAKİ YAZARLARLA SOHBET EDİP,KİTAP SATIN ALMIŞLARDIR.BU KİTAP FUARINI DÜZENLEYEN TÜM KURUM VE KİŞİLERE OKULUMUZ ADINA TEŞEKKÜR EDERİZ.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma ile 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Kuranı Kerim tilaveti ve mevlit okuma yapıldı. Şehitlerimiz ve vefat eden vatandaşlarımız için yapılan dualarla birlikte programımız sona erdi.

Mrt

07.03 2023 tarihinde saat 11.20 de okulumuzda deprem ve yangın tatbikatları yapıldı

Mrt

Sayfaların Ufkunda Gelecege Bakıyoruz adlı proje kapsamında okulumuzda okuma etkinligi gerçekleştirildi

Mrt

Depremde hayatını kaybetmiş kardeşlerimiz  ruhları için okulumuz mescidinde ögrenci ve ögretmenlerimiz tarafından Yasini Şerif ve Kuran-ı Kerim okundu.

Ekm

İmam Hatipler Haftası kapsamında okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hacer Erol pano hazırladı. Pano öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Ayrıca hafta boyu derslerde İmam Hatiplerin öneminden, İmam Hatipli olmanın güzellik ve ayrıcalığından, İmam Hatipli öğrencinin sahip olması gereken davranışlar üzerine konuşuldu. Böylelikle öğrencilerimizde İmam Hatipli olmanın farkındalığı oluşturuldu.